Destinationer

Mer information om våra destinationer.

Sevilla.

Sevilla, eller som staden hette förr, Hispalis, spelade redan under romarrikets dagar en bemärkt roll i Spanien

Destionationer Info:

Sevilla, eller som staden hette förr, Hispalis, spelade redan under romarrikets dagar en bemärkt roll i Spanien. Staden såg därefter vandalerna, därefter visigoterna och slutligen araberna som sina herrar. Under arabernas herravälde blomstrade Sevilla och var en av huvudorterna på den iberiska halvön.

Från början av 1000-talet var Sevilla huvudstad för flera efter varandra följande Kalif dynastier och omkring 1250 införlivades Sevilla med Kastilien. På 1500-talet upplevde staden en storhetstid, då den var Spaniens centrum för handelsförbindelsen med kolonierna i Nya världen och de hade monopol på denna handel.

Sevilla är Andalusiens huvudstad, med över en miljon innevånare och är en stad som har allt, historia, kultur, nöjen, shopping, sport m.m.

Vi jobbar med ett antal hotell i Sevilla som alla ligger centralt med gångavstånd till centrum, katedralen, den gamla stadsdelen (La Juderia) etc. En dags aktivitet med buss besöker vi den gamla Romerska staden Italica (206 f. kr.) med den fantastiska amfiteatern. Vidare mot området för världsutställningen 1929 och 1992, guldtornet m.m. Sedan besöker vi den berömda katedralen (en av världens största med Christofer Columbus grav) och Giralda tornet och det fantastiska palatset Alcazar. Vandringen avslutas i de gamla Judiska kvarteren. På kvällen besöker vi Tapasbarerna, Flamencon eller kanske en båttur på floden Gudalquivir.

Vill du ha mer information? Använd vårt frågeformulär eller kontakta oss per telefon eller e-post.

Hotell i Sevilla.

Andra destinationer:

Behöver du hjälp med att organisera din resa? Kontakta oss