Destinationer

Mer information om våra destinationer.

Málaga.

Esto es un destino

Destionationer Info:

Stadens äldsta historiska notering går tillbaka ända till ca 1 000 f.Kr. när fenicierna anlade handelsplatsen Malaka här. Staden var senare ett viktigt ekonomiskt centrum för morerna, som erövrade Spanien på 700-talet e.Kr.

Det moderna Malaga växte sig stort på 1900-talet, då särskilt järn- och stålindustrin lade grunden för en stark ekonomisk expansion. Malaga är också en viktig sjöfartsstad, och hamnen ”Puerta de Malaga” är därför väl utbyggd och har  under det senaste decenniet utvecklats till Spaniens näst största kryssningshamn.

Den centrala stadskärnan ligger innanför hamnområdet vid Calle Larios, den berömda gågatan och nära Katedralen. En promenad i Málaga Antigua går genom flera sekler. I ett hörnhus på Plaza de la Merced är Pablo Picasso född. I den vackra kyrkan Santiago är han döpt och bara ett stenkast därifrån har man byggt Picasso Museet som öppnade så sent som oktober 2003. Lite längre bort skymtar Teatro Cervantes, där Antonio Banderas började sin karriär.

Imponerande är ruinen av Teatro Romano och nära intill ligger den välbevarade borgen Alcazaba. Och så till sist Málagas juvel, katedralen, också kallad La Manquita, "den enarmade damen". Hon kallas så då två torn påbörjades en gång i tiden men bara ett blev klart då pengarna tog slut.

Idag är Malaga en stad på över 700 000 innevånare och centrum runt Calle Larios har blivit ett ”inneställe” med de smala gågatorna fyllda av mysiga barer, restauranger, affärer och nattliv förståss. Ja, här finns allt. Och är du intresserad av fotboll så är Malaga FC nu i La Liga (högsta divisionen).

Vill du ha mer information? Använd vårt frågeformulär eller kontakta oss per telefon eller e-post.

Hotell i Málaga.

Andra destinationer:

Behöver du hjälp med att organisera din resa? Kontakta oss