Destinationer

Mer information om våra destinationer.

Almuñecar.

Almuñecar är en pittoresk liten stad som ligger vid Medelhavskusten söder om Granada.

Destionationer Info:

Almuñecar är en pittoresk liten stad som ligger vid Medelhavskusten söder om Granada. Staden är på knappt 30.000 invånare och har en gammal stadskärna med vitkalkade hus och slingrande smala gränder som vindlar upp till den gamla romerska borgen som fortfarande vakar över staden. Almuñecar har ett tjugotal badstränder och en strandpromenad längs hela kustremsan och ett otal barer och restauranger. På sommaren sjuder staden av liv och rörelse och semestrande spanjorer, som efter bad och sol kan njuta av musik och dansuppträdanden i Majueloparken i centrum, som bland annat bjuder på jazzfestival varje sommar.

Almuñecar är huvudorten för Costa Tropical och är skyddad av branta berg i norr, vilket ger staden sitt speciella subtropiska klimat. Här växer tropiska frukter som avokado, chirimoya, mango och bananer i de frodiga dalgångarna. Staden ligger drygt 7 mil från Granada och 8 mil från Malaga. På en dryg timmes bilfärd från Almuñecar med sina palmkantade badstränder kan man nå Sierra Nevada med sin berömda skidort och det imponerande bergslandskapet i Alpujarras.

Almuñecar har en lång historia. Området befolkades redan under bronsåldern på 1500-talet f. Kr. av jordbrukande folk. På 800-talet f. Kr. koloniserades området av fenicierna som skapade en stad med ett fisksalteri som ekonomisk bas, och till och med egna mynt. Fisksaltningsanläggningen finns ännu kvar och kan beses i Majueloparken. På 200-talet f. Kr. övertogs staden av romarna, som utvecklade staden vidare med att bygga tempel, teatrar och akvedukter. Akvedukter från romartiden kan ses på Plaza Mayor mitt i centrum av Almuñecar, och även strax utanför staden. År 755 e. Kr. intog muselmanerna Almuñecar. Staden och dess omgivningar blev en betydande producent av sockerrör, frukter och spannmål och en viktig fiskehamn. 1489 förlorade det moriska väldet staden, och Almuñecar erövrades av de kastilianska trupperna, och införlivades i det spanska riket. 

Vill du ha mer information? Använd vårt frågeformulär eller kontakta oss per telefon eller e-post.

Hotell i Almuñecar.

Andra destinationer:

Behöver du hjälp med att organisera din resa? Kontakta oss