Aktiviteter

Mer information om våra aktiviteter.

Ledarskap genom vargar.

I vargparken i Antequera finns ett något udda seminarium eller kanske det kan kallas ledarskapsutbildning.

Aktivitet Info:

I vargparken i Antequera finns ett något udda seminarium eller kanske det kan kallas ledarskapsutbildning. Under en dag fokuserar vi på just ledarskap, team-building, kommunikation och motivation i "samarbete" med vargar!! Utbildningen, eller seminariet, kallas ”Bli-Involverad” och namnet är direkt översatt från dess engelska något fyndiga namn ”Be-inwolved”.

Bevisligen finns det ingen annan djurart som i sitt beteende liknar människan så mycket som vargen. Vi är naturligtvis mer lik chimpansen rent biologiskt men studier har visat att vargens sätt att jaga, leka samt deras sociala beteende är väldigt likt människans.
Vargen är således ett väldigt socialt djur som är beroende av samarbete och vikten av förståelse för gruppens interna rollfördelning och inte av stridigheter eller konflikter. Vargen har överlevt alla försök till utrotning tack vare sin lyckosamma hierarki och sociala gruppbeteende.

Den grundläggande idén för seminariet är att på ett unikt och fascinerande sätt demonstrera den likhet som finns mellan människa och varg. Du får via direkta upplevelser erfara hur man via interaktiva, provocerade händelser med vargarna skapar förståelse för våra egna reaktioner och tankesätt. Seminariet är baserat på verkliga observationer och förklaringar, bortom myter och överdrifter.

Varje ”Bli-Involverad” seminarium anpassas efter företagets eller gruppens behov och sammansättning.

Lobo Park, som vargparken heter, drivs av Daniel Weigend och Alexandra Stieber. Daniel studerade psykologi vid universitetet i Wurzburg innan började jobba som ”Creativ Director” på ett större reklambolag. Han har vid sidan av sitt arbete många års erfarenhet inom hundträning med expertis inom den polisiära och militära sidan. Sen 2002 har han nu drivit vargparken och totalt hängivit sitt liv åt dessa vargar, uppfödning samt socialisering m.m.

Alexandra Stieber har studerat social vetenskap vid universitetet i Munchen. Sedan 1988 har hon arbetat som ledarskapskonsult och fokuserat på effektivitet av produktion, organisations strukturering, optimal anställning såväl som ledarskaps träning. 1997-1999 var Alexandra ansvarig för forskning och utveckling för ett multinationellt företag.

En seminariedag på vargfarmen kan se ut så här:
09.00 Avfärd med buss till Vargparken i Antequera
11.00 Vi anländer till vargfarmen och tas emot av Andrea och Daniel, kaffe serveras.
11.30 Vi går runt med Daniel för att se och höra om vargarna och får underlag för eftermiddagens seminarium.
13.00 Lunch med möjligheter att ställa frågor m.m.
14.30 Seminarium med Daniela som kommer att vidareutbilda oss i vår sociala verksamhet. Här finns chans att få just dina önskemål preciserade och behandlade.
16.00 En liten kaffe paus innan vi gör ytterligare en runda med Daniel bland vargarna. Nu har vi en betydligt större möjligheten att förstå vad som händer och vad vargarnas reaktioner betyder.

Dagen avslutas med att YLA ett farväl tillsammans med vargarna!

 

Vill du ha mer information? Använd vårt frågeformulär eller kontakta oss per telefon eller e-post.

Behöver du hjälp med att organisera din resa? Kontakta oss